zondag 11 juni 2017

Op de markt


Zaterdag 10 juni stond ik op de Duurzame Markt in Bussum, georganiseerd door de lokale Groenteclub. Met mijn spinsels, breisels, weefsels, haaksels en lesinfo tussen de Bio-friet, etherische oliën, veganistisch ijs, biologisch dynamisch geteelde groenten en zweefmolen op zonne-energie!

Er was een heerlijke sfeer op de markt, mooie kramen, geïnteresseerd publiek en doorlopend prachtig live optredens van diverse bands en artiesten. Heel sympathiek dat het weer zo lekker meewerkte! Dochter Noor hielp mij bij de kraam en spincursist Sjoukje zat achter het spinnewiel en gaf veel info.
Zij en haar wiel trokken heel veel aandacht. Oudere mensen die zelf hadden gesponnen, iets jongeren die het bij hun moeder of oma hadden gezien en kinderen die haar Doornroosje noemden.

Veel herkenning, maar ook verbazing én verrassing dat dit ambacht nog uitgevoerd wordt. Niet meer als werk of uit noodzaak, maar als hobby en ontspanning!

Deelnemers voor deze markt moesten aansluiten bij het gedachtengoed van de club: verbinden, biologisch, betaalbaar en vernieuwend.
Het gebruik van pure wol, het proces van wassen, kleuren, kaarden, kammen en spinnen tot een half- of eindproduct tezamen met het verbinden van creatieve mensen dat ik pleeg te doen in mijn atelier door middel van mijn lessen workshops maakten dat ik hiervoor uitgenodigd werd.

Door dit thema van de markt kwam er publiek dat oog heeft voor puurheid, eerlijk handwerk en kwaliteit. De vele mooie complimenten en waardering voor handgesponnen wol en textiele kennis zorgden voor een heel geslaagde dag.
Heel veel visitekaartjes werden uitgedeeld, wie weet hoe druk het nog gaat worden in het atelier!

Trots, moe maar voldaan reed ik aan het eind van de dag weer naar Muiderberg. Thuis op de bank met de voeten omhoog en een dikke glimlach op mijn gezicht!


Nieuwsgierig geworden? Woensdag 19 mei sta ik op de Weversmarkt in Hoorn!
En neem ook eens een kijkje op de pagina over spinnen of andere workshops, hier op mijn blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten