woensdag 12 oktober 2016

...

Erkomen even geen naalden aan te pas, maar ik vind het weer zo leuk! Ik kreeg de smaak weer te pakken toen ik een kastje in mijn atelier schilderde.
Het kastje stond hier al minstens een jaar, oneerbiedig volgepropt en weggestopt achter veel te veel andere spullen. Het was een grof-vuil-vondst van manlief. Hij werkt op de Amsterdamse Herengracht en toen hij eens naar huis reed zag hij in zijn ooghoek dit kastje staan. Dacht natuurlijk meteen aan mij en laadde het kastje meteen in. Hoe lief!

Alle kasten in mijn atelier zijn (nog) wit. dit keer wilde ik wat meer kleur gebruiken. En krijtverf. Met krijtverf is het effect zo anders dan met lak, hoogglans, zijde of zelfs mat. Krijtverf is watergedragen, droogt super mat op, je hoeft weinig voor te bereiden, je kunt eigenlijk zo aan de slag. Tussen de lagen kun je makkelijk doorschuren voor leuke vintage of verweerde effecten.

De kleuren worden heel subtiel en als je er een wax overheen gebruikt worden ze nog dieper.

Ik maakte het kastje eerst schoon met St Marc en schuurde het licht op.
Voor de eerste laag gebruikte ik een licht roze poederkleur. Daarna volgde turquoise en delen mosterdgeel en rozerood. Tussendoor schuurde ik delen steeds weer weg zodat de onderliggende kleur hier en daar verscheen.
Als laatste volgde een zachte groen/turqoise die ik ook weer deels wegschuurde. De binnenkant maakte ik wit.

Om de kleur wat te verdiepen en te beschermen bracht ik een laagje clear wax op.

Hoe vinden jullie 'm? Ik ben er heel blij mee!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten